A devenit o frumoasă tradiție, începută în 1972, ca din patru în patru ani să aibă loc Conferința Internațională CONSILOX. Conform aceleiași tradiții Conferința își propune să adune specialiști dar și tineri din învățământul tehnic superior, din cercetarea științifică dar și din economie, constituindu-se ca un adevărat forum de prezentare și dezbatere a celor mai noi aspecte din domeniu precum și un util prilej de cunoaștere și schimb de idei între participanți. Nu întâmplător organizatorii acestei manifestări științifice sunt reprezentanți din mediul universitar, cercetare și producție, ideea acestei Conferințe apărând profesorului universitar doctor docent Ion Teoreanu, organizatorul și animatorul primelor șapte ediții.
 
Rând pe rând, începând cu ediția inaugurală din 1972 desfășurată la Brașov, aceste reuniuni științifice au avut loc la București - 1976, Brașov - 1980, Cluj Napoca - 1984, Timișoara - 1988, Ploiești - 1992, Constanța - 1996, Alba Iulia - 2000, Sighișoara - 2004, Timișoara - 2008, București - 2012 și Sinaia - 2016. După cum se vede manifestările au avut loc în general în orașe centre universitare sau în care există întreprinderi specifice domeniului Conferinței. Începând cu ediția a X-a, din 2008 de la Timișoara CONSILOX a devenit o manifestare științifică internațională.
 
CONSILOX XIII se va desfășura în perioada 1 - 3 octombrie 2021 la Alba Iulia, sub înaltul patronaj al Academiei de Științe Tehnice din România și al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice.
Tematica generală a Conferinței: "Materiale inteligente și prietenoase cu mediul înconjurător".
 
CONSILOX XIII se va desfășura în sesiuni plenare precum și în prezentări de postere. Cu acest prilej va fi organizată și o expoziție tehnică în care firmele interesate își vor putea prezenta standuri proprii cu produse sau echipamente de cercetare.
 
Totodată, se va organiza și un work-shop cu tema "Utilizarea eficientă a resurselor și deșeurilor în industria silicaților și compușilor oxidici".
ALBA IULIA, ROMÂNIA  1-3 OCTOMBRIE 2021
A XIII-a CONFERINȚĂ DE ȘTIINȚA ȘI INGINERIA MATERIALELOR OXIDICE
CONSILOX
© Ceprocim 2015
PREZENTARE CONFERINȚĂ

ÎNREGISTRAȚI-VĂ ACUM!
Arhiva